New York, I'm all yours!

Washington DC

Publicerad 2014-09-30 03:32:00 i Allmänt,

I lördags slängde jag mig upp ur sängen 4:30am, 5:23 gick tåget till Grand Central, och jag hann med det. Promenerade hela vägen till 34th street mellan 11th ave och 12th ave. Passerade Times Square och vid den där tiden på dygnet är det faktiskt inte så mycket folk i rörelse just där, asfaltsarbetarna sa till och med godmorgon när jag gick förbi. Vart varjag på väg då? Till bussen som skulle ta mig, Matilda, Roosa och Emilia till Washington DC förstås. 
 07:00am seglade vi iväg mot huvudstaden, nöjda och belåtna satt vi längst upp och längst fram i bussen. Sisådär fyra timmar senare kunde vi skutta ur bussen och andas samma luft som Obama. Vi gick från Union Station till själva turistmålet: Lincoln Memorial, reflection pool osv osv. Det var varmt, vi svettades, vi bytte kläder och drack för lite vatten. Men vi kom fram till målet. Jag tyckte det var en mäktig känsla att stå där framför Washington Monument och The reflection pool, där stod han ju, Martin Luther King, för 51 år sedan höll "I have a dream"-talet, det är märkligt så berörd man kan bli av en historisk plats. 
 På väg tillbaka till Union Station passerade vi The White House, vi gick inte allt för nära, men så där lagom nära. Sen vandrade vi vidare genom staden och satte oss en sväng på Starbucks och senare även en sushi-resturang på Union Station. I busskön ställde vi oss ca 8:30pm, fick då reda på att bussen var mega-sen. Fick ta en annan buss som åkte klockan 9:45, blev väll helt okej. Kom till Philadelphia runt 1:00am - åkte till hostlet med taxi och slängde oss i sängarna som potatissäckar. 
 

Om

Min profilbild

Matilda

Tjenis! Jag är en lagom galen värmlänning som har tagit en tur till USA. Här blir jag kvar i ett år som au pair. Tar hand om två spralliga barn, Lyla & Luc, från mån-fre! Helgerna spenderas mestadels i stan, som otroligt nog är New York!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela